Tarifele pentru trimiterile poștale efectuate de „Poșta Moldovei” s-ar putea scumpi
Full Article 2 minutes read

Tarifele pentru trimiterile poștale efectuate de „Poșta Moldovei” s-ar putea scumpi

Tarifele pentru trimiterile poștale efectuate de „Poșta Moldovei” s-ar putea scumpi. O inițiativă în acest sens a fost supusă consultărilor publice de Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației (ANRCETI).  Consultarea publică se va desfășura până la data de 31 ianuarie 2022, aceasta fiind data limită de prezentare a recomandărilor pe marginea proiectului respectiv.

Potrivit inițiativei, tariful pentru scrisori, cărți poștale, imprimat simplu va varia între 2,80 lei și 14,50 lei, în funcție de greutate. Pentru pachete mici simple vom achita între 8 lei și 20 de lei (în prezent, între 2 lei și 18 lei). Pentru cecograme simple serviciul rămâne gratuit. Coletele poștale vor avea un tarif fix de 21 de lei sau se va aplica un tarif per greutate de 2,50 lei.

În cazul scrisorilor, cărților poștale, aerogramelor, imprimate – simple de ieșire internaționale se vor aplica tarife între 9,50 și 475 lei. Pachetele simple mici internaționale vor costa între 44 și 485 de lei. Tarifele actuale le puteți consulta AICI și AICI.

Tarifele pentru serviciile poștale din sfera SPU și a tarifelor aplicate pentru utilizarea rețelei poștale publice a Î.S.”Poșta Moldovei” urmează să intre în vigoare începând cu 1 aprilie 2022.

Persoanele interesate pot expedia comentarii şi recomandări asupra proiectului supus consultării publice, în scris, prin poştă pe adresa ANRCETI: bd. Ştefan cel Mare, 134, MD-2012, mun. Chişinău, prin fax: 022-222-885 sau prin e-mail la adresa: [email protected]. Informaţii suplimentare despre proiectul respectiv pot fi obţinute la tel: 022 251 303 – D. Griciuc și 022 251 334 – P. Basiul.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: