Țările NATO vor ajuta Ucraina să-și consolideze apărarea aeriană după atacul rusesc de la Kiev
Full Article 2 minutes read

Țările NATO vor ajuta Ucraina să-și consolideze apărarea aeriană după atacul rusesc de la Kiev

Țările NATO vor oferi noi măsuri de consolidare a apărării aeriene a Ucrainei în urma atacului rusesc cu rachete asupra Kievului și altor orașe. Acestea vor fi anunțate la summit-ul Alianței Nord-Atlantice, care va avea loc în perioada 9-11 iulie la Washington. Precizarea a fost făcută făcută de președintele SUA, Joe Biden, într-o declarație oficială publicată de Casa Albă pe 8 iulie.

Președintele SUA, Joe Biden, a condamnat cel mai recent atac rusesc cu rachete asupra Kievului și altor orașe.

Atacurile cu rachete ale Rusiei, care au ucis zeci de civili ucraineni și a provocat pagube și victime la cel mai mare spital pentru copii din Kiev, sunt o reamintire îngrozitoare a brutalității Rusiei. Este foarte important ca lumea să continue să sprijine Ucraina și să nu ignore agresiunea rusă”, a declarat el.

Joe Biden a menționat că se va întâlni cu președintele ucrainea Vladimir Zelenski în marja summit-ului NATO pentru a reitera sprijinul „de neclintit” al SUA pentru Ucraina. „Împreună cu aliații noștri, vom anunța noi măsuri de consolidare a apărării aeriene a Ucrainei pentru a proteja orașele și civilii de atacurile rusești. SUA este alături de poporul ucrainean”, a adăugat liderul de la Washington.

***

Precizăm că, pe 8 iulie, armata rusă a bombardat teritoriul Ucrainei cu 40 de rachete de diferite tipuri. Sub atac au nimerit Kievul, Dnepr, Krivoi Rog, Slaviansk, Kramatorsk, Pokrovsk. La Kiev a fost atacat inclusiv un spital de copii, cel mai mare din Ucraina. Potrivit ultimelor date, 36 persoane au fost ucise și 112 au suferit răni în urma atacului masiv rusesc asupra Ucrainei.

Ministerul Apărării de la Moscova a recunoscut că armata rusă a bombardat cu rachete Ucraina, însă susține că ar fi vizat „instalațiile industriale miliatre și bazele avitice ale forțelor armate ucrainene”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: