„Mișcarea pentru Popor”, din care face parte Partidul ȘOR, va protesta duminică în fața Parlamentului 
Full Article 2 minutes read

„Mișcarea pentru Popor”, din care face parte Partidul ȘOR, va protesta duminică în fața Parlamentului 

Deputata Partidului „ȘOR” Marina Tauber a anunțat că „Mișcarea pentru Popor” va organiza pe 19 februarie un miting la Chișinău. Parlamentara a menționat că acțiunea are ca scop să determine autoritățile să ia decizia de a achita integral facturilor cetățenilor. 

„Cetățenii ne întreabă de proteste de mitinguri și care este planul nostru de acțiuni de mai departe. După consultările cu cetățenii, Mișcarea pentru Popor a luat decizia că duminică, 19 februarie, o să ieșim împreună cu cetățenii noștri în fața Parlamentului pentru un miting pașnic, pentru un marș în susținerea inițiativei de a obliga Guvernul să achite integral facturile pentru lunile decembrie, ianuarie și februarie la gaz, electricitate și căldură”, a anunțat Tauber, pe 13 februarie.

„A venit timpul să mergem în fața clădirilor care trebuie să reprezinte poporul țării noastre”, a conchis parlamentara.

Amintim că, pe 3 decembrie 2022, mai mulți politicieni și activiști, inclusiv reprezentanții Partidului „ȘOR”, activista Maia Laguta și vicepreședintele Partidului Acasă Construim Europa (PACE, condus de Gheorghe Cavcaliuc) Denis Roșca au anunțat crearea unei noi structuri: „Mișcarea Pentru Popor”.

Pe 7 februarie 2023, Mișcarea a organizat un flashmob în fața postului național de televiziune. Reprezentanții formațiunii susțineau că la Moldova1 ar exista cenzură. De cealaltă parte, directorul general al companiei „Teleradio Moldova” Vlad Țurcanu a respins acuzațiile.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: