Tauber – inclusă pe lista de sancțiuni a SUA. Logsdon: „Vom continua să sprijinim poporul și Guvernul Moldovei”
Full Article 2 minutes read

Tauber – inclusă pe lista de sancțiuni a SUA. Logsdon: „Vom continua să sprijinim poporul și Guvernul Moldovei”

Deputata independentă Marina Tauber, membră a echipei oligarhului fugar Ilan Șor, a fost inclusă pe 23 februarie pe lista de sancțiuni a Statelor Unite ale Americii. Informația a fost confirmată de Biroul pentru Controlul Activelor Străine al Departamentului de Trezorerie al SUA.

Amabasadorul SUA în Moldova Kent Logsdon a comentat deja măsurile restrictive impuse împotriva lui Tauber. Diplomatul a menționat că Tauber a fost inclusă pe lista de sancțiuni pentru că a facilitat încercările lui Șor de a submina procesele electorale din Moldova în interesul Kremlinului.

Statele Unite au anunțat sancțiuni împotriva Marinei Tauber pentru facilitarea încercărilor oligarhului fugar condamnat Ilan Șor de a submina procesele electorale din Moldova în interesele Kremlinului prin cumpărarea ilegală de voturi. Cetățenii Republicii Moldova merită instituții și procese democratice libere și corecte. Ei merită un viitor lipsit de influența maligna a Kremlinului. Statele Unite salută progresele înregistrate de Moldova în implementarea reformelor democratice și economice. Vom continua să sprijinim poporul și guvernul Moldovei în construirea unui viitor mai democratic, prosper și sigur”, a declarat Logsdon, potrivit unui comunicat publicat de ambasada SUA la Chișinău.

Sancțiunile SUA includ interdicția de intrare în țară, înghețarea activelor precum și interzicerea tranzacțiilor în Statele Unite și cu cetățenii americani. În plus, acestea interzic vânzarea de bunuri, prestarea de servicii și transferul de bani către persoanele care se află pe listele de sancțiuni.

***

Precizăm Marina Tauber se află deja pe lista de sancțiuni a Canadei și Uniunii Europene pentru tentaive de destabilizare a Republicii Moldova. La rândul său, fugarul Ilan Șor este sancționat în SUA, Canada, Marea Britanie și Uniunea Europeană pentru încercări de destabilizare a țării noastre și corupție.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: