Televiziunile suspendate, subiect de discuție la ședința consilierilor municipali. PSRM cheamă la protest
Full Article 2 minutes read

Televiziunile suspendate, subiect de discuție la ședința consilierilor municipali. PSRM cheamă la protest

Consilierii municipiului Chișinău din parte fracțiunii Partidului Socialiștilor (PSRM) vor organiza un protest față de decizia Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) de suspendare a licenței de emisie, pe perioada stării de urgență, a șase posturi de televiziune. Anunțul a fost făcut, pe 20 decembrie, de către președintele fracțiunii, Alexandr Odințov.

Alexandr Odințov a calificat decizia de suspendare a licențelor de emisie drept una ilicită și a remarcat că, timp de jumătate de an, Consiliul Audiovizualului nu a emis nicio o observație în ceea ce privește propaganda. 

Comisia Audiovizualului în ultima jumătate de an nu a emis nicio observație în ce privește propaganda. Nicio observație…despre asta vorbesc experții și profesioniștii”, a declarat Odințov.

Acesta a spus că din cauza „regimului PAS” câteva sute de jurnaliști, operatori, editori de imagine, dar și alte persoane, și-ar fi pierdut locurile de muncă.

Alexandr Odințov a mai spus că PAS a recurs la această măsură pentru că s-ar teme de critică și nu pentru că ar fi vorba de propagandă de război.

Dacă este vorba despre problema propagandei de război CA are dreptul să emită o ordonanță prin care să interzică difuzarea, să amendeze un anumit canal TV. Timp de jumătate de an nu s-a întâmplat așa ceva”, a completat Odințov

Acesta și-a exprimat speranța că ambasadorul SUA și ambasadorii țărilor europene la Chișinău vor atrage atenția la această decizie. Consilierul municipal a adăugat că, joi, la ora 10:00, va fi organizată o manifestație lângă clădirea Parlamentului, pentru „apărarea libertății de exprimare”.

Amintim că membrii CSE s-au întrunit pe 16 decembrie în ședință. Seara, a fost publicată dispoziția prin care mai multe posturi TV, afiliate Partidului „ȘOR” rămân fără licență de emisie. De cealaltă parte, conducerea posturilor TV vizate au calificat decizia drept nejustificată.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!



If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: