Temperaturi de până la +36°C: în Moldova a fost anunțat cod galben de caniculă  
Full Article 2 minutes read

Temperaturi de până la +36°C: în Moldova a fost anunțat cod galben de caniculă  

Timp de șase zile, în Republica Moldova, temperatura maximă a aerului va atinge valori de +33°C și mai mult. Meteorologii au emis, în acest sens, cod galben de caniculă. Avertizarea va intra în vigoare duminică, pe 7 iulie. Potrivit datelor Serviciului, în partea de sud a țării se vor înregistra maxime de până la +36°C. 

Serviciul Hidrometeorologic de Stat din Republica Moldova a anunțat cod galben de caniculă pentru perioada 7-12 iulie.

Potrivit Serviciului, în intervalul menționat, temperatura maximă a aerului va atinge valori de +33°C și mai mult.

„Vremea toridă poate cauza afecțiuni grave ale sănătății. Medicii recomandă în această perioadă să nu vă expuneți la soare în orele amiezii, să consumați cât mai multe lichide în special apă plată. Evitați consumul de băuturi alcoolice și cafele. Alimentația trebuie să fie preponderent din fructe și legume”, au comunicat reprezentanții Serviciului într-un mesaj către populație.

Potrivit datelor Serviciului, în centrul țării, în perioada 7-11 iulie se vor înregistra maxime de până la +34°C, în partea de sud a țării vor fi maxime de până la +36°C și la nord – de până la +32°C.

Temperaturi de până la +36°C: în Moldova a fost anunțat cod galben de caniculă  

Facebook/Serviciul Hidrometeorologic de Stat din Republica Moldova


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: