Temperaturi de vară în Grecia. Sute de oameni au mers la plajă (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Temperaturi de vară în Grecia. Sute de oameni au mers la plajă (VIDEO)

Un val de căldură cu maxime de până 26 de grade Celsius i-a determinat pe greci să meargă la plajă, scrie greekreporter.com. Potrivit jurnaliștilor, sunt printre cele mai înalte temperaturi înregistrate în luna ianuarie în Grecia, în ultimii 50 de ani.

Termometrele au indicat pe 10 ianuarie până la 21 de grade Celsius în părțile centrale ale Republicii Elene, în timp ce în nordul insulei Creta, mercurul a urcat până la 26 de grade Celsius.

Din acest motiv, mulți dintre localnici au profitat de weekend și au mers la plajă. Potrivit meteorologilor, temperaturile sunt cu 15 grade Celsius mai mari decât media normală pentru această perioadă a anului.

Cea mai înaltă temperatură înregistrată în Grecia în această prioadă a fost pe 1 ianuarie 2010, pe insula Creta, când termometrele au arătat 30,4 grade Celsius.

Grecia este în carantină de la începutul lui noiembrie, autorităţile încercând să evite al treilea val al pandemiei după sărbătorile de Crăciun şi Anul Nou. Vineri, restricţiile care urmau să înceteze pe 11 ianuarie au fost prelungite cu o săptămână. Luni s-au deschis numai creşele, grădiniţele şi şcolile primare.

Duminică, autorităţile au anunţat 36 de decese noi. Peste 4.000 din cele 5.263 de morţi provocate de pandemie în Grecia s-au înregistrat în ultimele două luni, scrie AGERPRES.

Amintim că, între timp, capitala Spaniei se confruntă cu cea mai mare cantitate de zăpadă din ultimii 40 de ani. Patru oameni au murit din cauza furtunii Filomena, care a provocat adevărate ravagii.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: