Spania, sub cod roșu. La Madrid a căzut cea mai mare cantitate de zăpadă din ultimii 40 de ani (VIDEO)
Full Article 1 minutes read

Spania, sub cod roșu. La Madrid a căzut cea mai mare cantitate de zăpadă din ultimii 40 de ani (VIDEO)

Furtuna Filomena a provocat adevărate ravagii în Spania. În prezent, jumătate de țară rămâne sub avertizarea cod roșu  meteorologic, scrie BBC pe 9 ianuarie. Potrivit presei locale, trei oameni au murit.

Cel mai grav afectat a fost centrul peninsulei. În capitala Spaniei au căzut circa 20 cm de zăpadă în ultimele 24 de ore, iar aeroportul din localitate a fost închis.

La fel, au fost paralizate mai multe drumuri. Pompierii au venit în ajutorul șoferilor blocați. Autoritățile au îndemnat oamenii să renunțe la deplasările neesențiale.

Poratul El Pais scrie că în provicncia Zaragoza, din cauza frigului, a murit o persoană fără adăpost în vârstă de 30 de ani. O altă tragedie s-a produs în orașul Mijas – un cuplu a decedat, după ce a rămas blocat în mașină, iar ulterior aceasta a ajuns într-un râu.

Potrivit presei locale, este cea mai puternică furtună de zăpadă care a lovit Madridul în ultimii 40 de ani. Serviciul Meteorologic a calificat fenomenul drept „excepțional și cel mai probabil, istoric”.

Vremea rece se va menține și săptămâna viitoare. Meteorologii prognozează temperaturi de -12C pentru joi, la Madrid.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: