Termoelectrica ar putea fi amendată pentru facturile exagerate. ANRE a sesizat instanța de judecată
Full Article 2 minutes read

Termoelectrica ar putea fi amendată pentru facturile exagerate. ANRE a sesizat instanța de judecată

SA Termoelectrica a încălcat Regulamentul privind furnizarea energiei termice. Este concluzia Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), care s-a autosesizat după informațiile apărute în presă, dar și o petiție online semnată de peste 2 600 de persoane, care au semnalat că sumele indicate în facturile pentru energia termică livrată în luna ianuarie 2020 au fost exagerate.

„Astfel, ANRE a examinat datele privind temperatura agentului termic furnizat în rețeaua termică de către SA „Termoelectrica” și a verificat corectitudinea  emiterii de către furnizor a facturilor. Ca urmare s-a constat că perioada de facturare pentru luna ianuarie 2020 a constituit în medie 32-36 de zile, fapt ce contravine prevederilor Regulamentului privind furnizarea energiei termice, aprobat prin Hotărârea ANRE nr. 23/2017, care instituie obligația facturării lunare a consumului de energie termică”, se arată într-un comunicat publicat miercuri, 18 ianuarie, de reprezentanții instituției.

Prin urmare, ANRE, în calitate de agent constatator, a întocmit procesul-verbal cu privire la contravenție, care a fost contrasemnat de către reprezentanții SA „Termoelectrica”. Documentul a fost transmis instanței de judecată pentru adoptarea deciziei și aplicarea amenzii prevăzute de Codul Contravențional, se mai arată în comunicat.

Amintim că, în data de 12 martie, reprezentanții S.A. „Termoelectrica” au anunțat că facturile pentru luna februarie sunt cu de la 20 până la 50% mai mici față de luna precedentă.

Anterior, președintele Igor Dodon a promis că facturile pentru luna februarie vor fi cu până la 25-30% mai mici, iar în caz contrar, conducerea întreprinderii „Termoelectrica” va fi demisă.

Precizăm că Societatea pe Acţiuni „Termoelectrica” este o întreprindere din municipiul Chişinău, subordonată Agenției Servicii Publice.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: