(DOC) Termoelectrica solicită ANRE să aprobe o scumpire cu 200 de lei a agentului termic
Full Article 2 minutes read

(DOC) Termoelectrica solicită ANRE să aprobe o scumpire cu 200 de lei a agentului termic

Agentul termic livrat în municipiul Chişinău s-ar putea scumpi cu 200 de lei – de la 2169 lei pentru o Gcal, până la 2382 lei pentru o Gcal. O solicitare în acest sens a fost adresată de Termoelectrica către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE). În același timp, energia electrică livrată de Termoelectrica s-ar putea scumpi cu 35 de bani – până la 369, 51 bani pentru 1 kWh.

Termoelectrica solicită ajustarea prețului pentru energia electrică și tarifului pentru energia termică livrată consumatorilor pentru anul 2022. Reprezentanții companiei argumentează scumpirea prin majorarea prețului pentru furnizarea gazelor naturale, dar și cheltuielile pe care trebuie să le suporte.

Astfel, prețul pentru agentul termic ar putea crește, în Chișinău, cu aproape 10% – de la 2169 până la 2382 lei pentru o Gcal. Prețul pentru energia electrică produsă de Termoelectrica ar putea crește până la 369,51 bani/kWh – cu 35 de bani mai mult față de prețul actual.

Decizia finală urmează a fi luată de ANRE.

De menționat că ultima majorare aprobată pentru tarifele Termoelectrica a avut loc în data de 28 ianuarie 2022. Atunci, agentul termic livrat în municipiul Chişinău s-a scumpit cu încă 496 de lei pentru o Gcal, iar tariful pentru căldură livrată consumatorilor din municipiul Bălţi s-a majorat cu 704 de lei.

Pe 2 iulie, Moldovagaz a solicitat ANRE să aprobe majorarea cu 45% a tarifului mediu la gazele naturale pentru consumatorii finali.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: