Timp de o săptămână, în Moldova, se va afla secretarul de stat al Carolinei de Nord Elaine Marshall
Full Article 3 minutes read

Timp de o săptămână, în Moldova, se va afla secretarul de stat al Carolinei de Nord Elaine Marshall

În Republica Moldova a ajuns secretarul de stat al Carolinei de Nord Elaine Marshall și se va afla în țara noastră timp de o săptămână. Va avea întrevederi inclusiv cu oficiali de nivel înalt din Moldova. Precizările au fost făcute pe 8 octombrie de reprezentanții Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Chișinău.

Îi urăm bun venit în Republica Moldova doamnei Elaine Marshall, Secretarul de Stat al Carolinei de Nord. În timpul vizitei de o săptămână, doamna Marshall va avea întâlniri cu oficiali de nivel înalt, parteneri cheie și reprezentanți din rândul beneficiarilor numeroși ai asistenței oferite de instituții și persoane fizice din Carolina de Nord”, au menționat reprezentanții Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Chișinău.

Amintim că pe 17 februarie 2022, vicepremierul Nicu Popescu a avut o discuție în format de videoconferință cu secretarul de stat al Carolinei de Nord, Elaine F. Marshall. În cadrul discuției, Popescu a spus că „fiecare proiect, inițiativă sau acțiune în beneficiul Dialogului strategic moldo-american contribuie la intensificarea și consolidarea relației noastre de prietenie” și a reiterat „caracterul special al parteneriatului cu statul Carolina de Nord și importanța acestuia pentru dialogul strategic cu SUA”.

În aprilie 2022, vicepremierul Nicu Popescu a avut o întrevedere cu secretarul de stat al Carolinei de Nord, la sediul ambasadei Republicii Moldova la Washington. „Oficialii au abordat subiecte ce țin de dezvoltarea și consolidarea relațiilor bilaterale pe diverse domenii de interes reciproc, evidențiind atât simbolismul parteneriatului special între Republica Moldova și Carolina de Nord cât și succesele înregistrate de-a lungul celor peste 23 de ani de cooperare, în special pe domeniile umanitar, educațional, medical și de apărare”, au relatat reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova.

Iar în iulie 2022, în timpul vizitei întreprinse în SUA, și fostul premier Natalia Gavrilița a avut un dialog cu secretarul de stat al Carolinei de Nord, Elaine Marshall. Reprezentanții Guvernului de la Chișinău declarau că oficialii au vorbit inclusiv „despre situația precară a securității regionale, încadrarea în instituțiile de învățământ a copiilor refugiați din Ucraina, întărirea parteneriatului dintre Armata Națională a Republicii Moldova și Garda Națională a Carolinei de Nord, dar și despre sporirea eficienței energetice în instituții publice și necesitatea diversificării resurselor energetice”.

***

Elaine Marshall deține funcția de secretar de stat din Carolina de Nord din 1997.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: