Tiraspolul a publicat fotografii cu șoferii de ambulanță arestați la Dubăsari
Full Article 2 minutes read

Tiraspolul a publicat fotografii cu șoferii de ambulanță arestați la Dubăsari

Așa numitul „Minister de Interne” de la Tiraspol a publicat o fotografie cu cei doi șoferi de ambulanță de la Molovata Nouă, care au fost plasați în arest administrativ de miliția din Dubăsari. 

Potrivit comunicatului, bărbații sunt acuzați că au ocolit postul de control intern, pentru a nu fi plasați în carantină pentru 14 zile. Mai mult, aceștia ar fi intrat în contact cu o femeie din dreapta Nistrului care s-ar fi întors recent din Italia. Cazul a avut loc pe 3 aprilie.

La întoarcere în orașul Dubăsari, aceștia ar fi fost opriți de inspectorii de patrulare transnistreni. În mașină se aflau cei doi șoferi (născuți în 1965 și 1964) și doi pasageri. Miliția locală susține că bărbații nu și-au putut justifica călătoria și ar fi încercat să „ducă în eroare inspectorii”.

Cei doi au fost plasați în arest administrativ pentru 15 zile, se mai arată în comunicat.

Amintim că ieri, 6 aprilie, Asociația Promo-LEX a scris că Anatolii Cebotari și Alexei Caropov activează în calitate de șoferi de ambulanță la Spitalul central raional Dubăsari, secția Serviciu de Urgență. Aceștia urmau să intre în tura de zi a serviciului. Anatolii Cebotari lucrează acolo de 36 de ani, iar Alexei Carpov – de 5 ani.

Tiraspolul a publicat fotografii cu șoferii de ambulanță arestați la Dubăsari

mvdpmr.org

Rudele și martorii  au menționat că cei doi bărbați au fost privați de libertate de către miliția din or. Dubăsari după ce mai multe zile la rând au desfășurat activitatea de muncă. Potrivit unor surse, în aceiași zi, un judecător din Dubăsari i-a găsit vinovați pe cei doi șoferi de comiterea unei contravenții administrative și a stabilit o pedeapsă de 15 zile arest administrativ pentru fiecare cu detenția lor în izolatorul de detenție din or. Dubăsari.

Reprezentanții Promo-LEX au cerut:

1. Prim-ministrului și Președintelui Republicii Moldova, să întreprindă acțiuni prompte în vederea eliberării imediate și necondiționate din detenție a celor doi bărbați;
2. Procuraturii Generale să investigheze situația și să pornească o cauză penală;
3. Convocarea Comisiei Unificate de Control în regim de urgență pentru a cere retragerea imediată a posturilor din Cocieri, instalate nejustificat după 17 martie 2020;
4. Misiunilor diplomatice să monitorizeze situația.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: