Tiraspolul anunță că doi dintre moldovenii reținuți au fost eliberați. Precizarea MAI (UPDATE)
Full Article 3 minutes read

Tiraspolul anunță că doi dintre moldovenii reținuți au fost eliberați. Precizarea MAI (UPDATE)

Polițistul Andrei Amarfi din cadrul IP Florești, despre care autoritățile de la Chișinău au anunțat că ar fi fost răpit de către structurile de forță de la Tiraspol, a fost eliberat. Împreună cu acesta ar mai fi fost eliberat unul dintre cei patru cetățeni moldoveni reținuți anterior. Despre acest lucru anunță așa-numitul „Minister de Externe” din stânga Nistrului, pe 8 octombrie.

UPDATE (16:27) Contactată de NM, ofițerul de presă al MAI Alina Zbancă a precizat că doar două persoane au fost eliberate. „MAI nu deține informații oficiale despre alte două persoane”, a declarat aceasta. Am solicitat informații suplimentare de la SIS, însă deocamdată nu am primit un răspuns.

UPDATE (15:45) Ministerul de Interne de la Chișinău a confirmat că cetățenii moldoveni au fost eliberați.

„Structurile speciale ale MAI, împreună cu alte instituții responsabile în gestionarea acestui caz, au întreprins toate măsurile necesare pentru eliberarea cetățenilor moldoveni, sechestrați la 7 octombrie din orașul Camenca. Aceștia sunt în afara oricărui pericol, iar cazul este investigat în continuare conform legii și despre rezultatele anchetei vom informa opinia publică ulterior”, se arată într-un comunicat de presă.

Reprezentanții instituției nu au precizat dacă toți cei 4 moldoveni au fost eliberați sau doar doi, cum a anunțat Tiraspolul.

Știrea inițială

Responsabilii transnistreni menționează într-un comunicat de presă că decizia privind eliberarea a două dintre cele 4 persoane reținute a fost luată în urma unei discuții telefonice dintre Igor Dodon și Vadim Krasnoselski.

„Astăzi a avut loc o discuție telefonică dintre președintele Republcii Moldovenești Nistrene și cel al Republicii Moldova, în urma căreia interlocutorii au confirmat respectarea reciprocă a principiilor dialogului constructiv și al umanității. Forțele de ordine transnistrene au venit în întâmpinarea părții moldovenești și s-au abținut de la arestul reprezentanților structurilor de forță ale Moldovei, care au fost eliberați din detenție”, se arată într-un comunicat publicat de administrația de la Tiraspol.

Cu toate acestea, reprezentanții Tiraspolului susțin că politicienii de la Chișinău ar fi făcut speculații cu tentă electorală, pe seama situației.

„Unele forțe politice din Moldova au încercat să speculeze pe seama situației în scopuri electorale. După cum se știe, Transnistria a adoptat o poziție principială privind neimplicarea în procesele interne din statul vecin”, se mai arată în comunicat.

Reprezentanții instituției nu au precizat nimic despre soarta altor doi moldoveni care ar fi fost răpiți noaptea trecută.

Amintim că președintele Comisiei parlamentare securitate naţională, apărare şi ordine publică Alexandru Jizdan și vicepremierul pentru Reintegrare Cristina Lesnic au anunțat că, de fapt, ar fi fost răpiți timp de două zile patru cetățeni ai Republicii Moldova. Potrivit acestuia, doar unul dintre ei este polițist, iar ceilalți trei nu au nicio legătură cu MAI. Alexandru Jizdan a precizat că unul dintre ei este angajat al  Agenției Servicii Publice (ASP).

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: