Tiraspolul, despre informația Kievului privind „redislocarea trupelor” din Transnistria: Nu corespunde realității
Full Article 2 minutes read

Tiraspolul, despre informația Kievului privind „redislocarea trupelor” din Transnistria: Nu corespunde realității

Așa-numitul „Minister al Afacerilor Externe” de la Tiraspol a publicat o declarație, după ce Statul Major al Ucrainei a anunțat, pe 2 aprilie, că observă o activizare a militarilor ruși din stânga Nistrului. Autoritățile de facto din stânga Nistrului susțin că informația este falsă.

Am remarcat declarația matinală a Statului Major al Ucrainei despre presupusa redislocare a forțelor armate de pe terioriul „Republicii Moldovenești Nistrene” și despre anumite acțiuni care ar amenința partea ucraineană. Anumite surse de presă și rețele de socializare tirajează această declarație, creând un context negativ, provocând frustrare și tensiuni în societatea ucraineană. „MAE” ul Transnistriei declară că informația Statului Major al Ucrainei nu corespunde realității”, se arată în declarație.

Administrația de la Tiraspol a subliniat că toate unitățile militare de pe teritoriul regiunii sunt în locurile de dislocare permanentă și activează în regim obișnuit. Mai mult, acestea ar fi renunțat la o parte dintre manifestațiile planificate, pentru „a păstra liniștea vecinilor noștri ucraineni”.

Tiraspolul a mai menționat că oferă toată susținerea pentru circa 25 000 de refugiați ucraineni care se află în regiunea transnistreană.

Conducerea „Republicii Moldovenești Nistrene” a declarat în repetate rânduri în mod oficial că nu prezintă niciun fel de pericol pentru Ucraina. Este poziția principială și neschimbată a „statului””, se mai arată în declarație.

Reacția vine după ce, în cadrul comunicatului din 2 aprilie, Statul Major al Ucrainei s-a referit și la trupele rusești dislocate în regiunea transnistreană. Potrivit Kievului, ar fi fost înregistrate „deplasări suspecte ale contingentului de pacificatori”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: