Titularii de patente care nu și-au cumpărat case de marcat mai au o șansă. Guvernul extinde perioada oferirii compensațiilor
Full Article 1 minutes read

Titularii de patente care nu și-au cumpărat case de marcat mai au o șansă. Guvernul extinde perioada oferirii compensațiilor

Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării a extins, până pe data de 15 septembrie, perioada de compensare a cheltuielilor de tranziție la activitatea independentă pentru foștii patentari. Anunțul a fost făcut de ministrul de profil, Dumitru Alaiba.  

„Oferim un răgaz și încurajăm comercianții să-și cumpere echipament de casă și, totodată, să efectueze alte lucrări necesare pentru tranzitarea la noul regim, iar statul va compensa până la 10.000 de lei”, a declarat ministrul Economiei, Dumitru Alaiba.

Pentru a solicita compensațiile, puteți depune cererile online pe https://compensare.oda.md/ sau la birourile teritoriale ale Serviciului Fiscal de Stat (SFS). Autoritățile anunță că, după acceptarea cererii, solicitanții vor primi compensațiile în termen de 30 de zile pentru cheltuielile avute începând cu 1 ianuarie 2023.

Amintim că valabilitatea patentelor a expirat pe 1 iulie. Astfel, din această dată, deținătorii de patentă au fost nevoiți să treacă la forma de activitate de antreprenor independent – activitate desfășurată de către o persoană fizică rezidentă fără a constitui o formă organizatorico-juridică.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: