„Toate testele la COVID-19 sunt negative”. Platforma DA iese din izolare și cere convocarea Parlamentului în ședință, vineri
Full Article 2 minutes read

„Toate testele la COVID-19 sunt negative”. Platforma DA iese din izolare și cere convocarea Parlamentului în ședință, vineri

Toate testele la COVID-19 ale deputaților Platformei DA sunt negative. Anunțul a fost făcut în dimineața de 28 mai de vicepreședintele formațiunii, Alexandr Slusari. Acesta a precizat că partidul nu susține blocarea activității legislativului pentru două săptămâni și a solicitat convocarea acestuia în ședință pentru vineri.

Vicepreședintele formațiunii, Alexandu Slusari, spune că nu ar trebui să existe diferență dintre aleșii poporului și medici, polițiști, vameși din prima linie, care imediat după testare se întorc la muncă.

Parlamentarul menționează că, la 1 mai, deja exista un deficit bugetar (pe patru luni) mai mare decât deficit bugetar pentru întregul anul 2019.

„Totodată, majoritatea parlamentară, prin introducerea carantinei artificiale, tergiversează adoptarea legii cu privire la organizațiile necomerciale, ultima condiție pentru legislativ în vederea obținerii tranșei a doua din asistența macrofinanciară UE în valoarea aproximativă de 600 mln lei în formă de credit facil și grant”, scrie Alexandu Slusari.

Fracțiunea Platforma DA cere convocarea astăzi, 28 mai, a Biroului Permanent pentru stabilirea următoarei ședințe plenare pentru vineri, 29 mai.

Precizăm că, până acum, doi deputați au fost testați pozitiv cu COVID-19. Este vorba despre parlamentarul PDM, Eugeniu Nichiforciuc și cel al PSRM, Vladimir Mizdrenco.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: