Tot mai mulți copii infectați cu Covid. Ultimele date de la Ministerul Sănătății
Full Article 2 minutes read

Tot mai mulți copii infectați cu Covid. Ultimele date de la Ministerul Sănătății

În perioada 17-23 ianuarie curent, numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 în rândul copiilor a crescut până la 2 811. Potrivit reprezentanților Ministerului Sănătății, datele sunt comparate cu săptămâna a 2-a a anului 2022. 

Numărul cazurilor de infectare în rândul copiilor a crescut, de la 724, în săptămâna a doua, la 2 811 în a treia săptămână a anului 2022.

În perioada menționată au fost înregistrate și 115 cazuri de infectare în rândul gravidelor.

Ministerul Sănătății menționează că secții cu paturi pentru pacienții cu COVID-19 rămân desfășurate în 30 de instituții medico-sanitare publice.

La fel, autoritățile mai declară că în perioada menționată s-a stabilit cod roșu în 30 de teritorii, iar cod portocaliu în 6 teritorii cu o incidență de la 207 la 239 de cazuri la 100 mii populație.

***

Potrivit măsurilor impuse de Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică (CNESP), instituțiile de învățământ general activează în perioada 24 ianuarie – 4 februarie, în regim online. În context, ministra Sănătății Ala Nemerenco, în data de 20 ianuarie, a spus că secțiile din spitalele unde sunt internați copiii bolnavi de Covid sunt pline.

„Toate secțiile pe care le-am reactivat ca să spitalizăm copii bolnavi cu Covid sunt pline. La viteza pe care o are actuala tulpină de răspândire cel mai important este ca să avem cât mai puține contacte”, a spus ministra.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: