Tot mai mulți infectați cu COVID-19 în capitală. 380 de profesori și elevi au fost testați pozitiv
Full Article 1 minutes read

Tot mai mulți infectați cu COVID-19 în capitală. 380 de profesori și elevi au fost testați pozitiv

Numărul de îmbolnăviri de coronavirus în municipiul Chișinău se apropie de 22 de mii. Informația a fost prezentată în cadrul ședinței din 28 septembrie a serviciilor primăriei.

Potrivit șefei Direcției generale asistență socială și sănătate a capitalei, Tatiana Bucearschi, din totalul de 927 de locuri în spitalele municipale, 662 de persoane internate sunt confirmate pozitiv cu noul coronavirus, iar 50 sunt suspecte că au contactat această boală.

„Avem 208 bolnavi care sunt în stare gravă, dintre care 14 persoane sunt intubate, 387 prezintă o stare medie, iar 67 au forme ușoare de COVID-19 ”, a declarat Bucearschi.

În același timp, oficialul a menționat că se înregistrează o creștere a numărului de îmbolnăviri de coronavirus în instituțiile municipale de învățământ, unde s-au înregistrat 380 de cazuri.

„Avem înregistrați 166 de elevi care s-au îmbolnăvit de COVID-19 și 214 angajați ai instituțiilor școlare“, a specificat Bucearschi.

Amintim că, în cadrul briefingului din 28 septembrie, președintele Igor Dodon a declarat că autoritățile nu iau în considerare, deocamdată, posibilitatea sistării procesului educațional.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: