Traficul rutier în centrul Chișinăului va fi restricționat din cauza repetițiilor pentru parada militară din 27 august
Full Article 2 minutes read

Traficul rutier în centrul Chișinăului va fi restricționat din cauza repetițiilor pentru parada militară din 27 august

Traficul rutier pe tronsonul bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt, în perimetrul străzilor Mihai Viteazul – Vasile Alecsandri, va fi restricționat, în noaptea de 20-21 august, în intervalul orelor 22.00-01.00. Anunțul a fost făcut de Ministerul Apărării, în contextul repetițiilor pentru parada care se va desfășura cu ocazia Zilei Independenței.

„Vineri, 20 august, ora 23:00, formațiunile instituțiilor de forță, participante la parada militară cu prilejul aniversării a 30-a de la proclamarea independenței Republicii Moldova, vor desfășura primul antrenament comun de noapte. Antrenamentul va avea loc în Piața Marii Adunări Naționale”, se arată în mesajul publicat de reprezentanții instituției.

Este al doilea antrenament desfășurat de militarii moldoveni înainte de Ziua Independenței. Pe 17 august, peste 1 290 de militari din cadrul Ministerului Apărării și colaboratori ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au participat la primul antrenament comun pentru parada militară.

Cheltuielile pentru efectivul Armatei Naționale, implicat la paradă, sunt estimate la 2 milioane 350 mii de lei, bani alocați din bugetul Ministerului Apărării. Această sumă cuprinde următoarele cheltuieli: echiparea efectivului (coaserea, procurarea uniformelor, încălțămintei și alt echipament), procurarea carburanților lubrifianți, asigurarea cu apă potabilă pentru antrenamente.

La parada din 27 august vor participa 800 de militari din garnizoanele Bălți, Cahul și Chișinău, și respectiv 420 de angajați ai subdiviziunilor MAI, o formațiune de veterani, precum și orchestra mixtă formată din Orchestra Prezidențială și orchestrele din structurile MAI.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: