Trageri de luptă, la Cahul. Ce trebuie să cunoască locuitorii municipiului
Full Article 2 minutes read

Trageri de luptă, la Cahul. Ce trebuie să cunoască locuitorii municipiului

Ministerul Apărării anunță că militarii din Brigada de infanterie motorizată „Dacia” execută trageri de luptă la Centrul de instruire al unității din Cahul. La finalul exercițiului, vehiculele militare implicate în aceste instruiri se vor deplasa de la poligon spre unitate. Astfel, cetățenii sunt îndemnați să se abțină de la distribuirea imaginilor cu tehnica militară în spațiul online, pentru a nu genera dezinformări.

Acțiunile militarilor au loc în perioada 27-28 decembrie.

Ministerul precizează că militarii în termen și pe contract din subunitățile de artilerie sunt antrenaţi în desfăşurarea unui exerciţiu practic, în cadrul căruia execută trageri din aruncătorul de bombe.

Antrenamentele au loc în conformitate cu planul de instruire al Armatei Naţionale pentru anul 2022, menționează instituția.

Ministerul spune că populația din localitățile aferente poligonului din Cahul a fost informată, prin intermediul autorităților publice locale, despre desfășurarea antrenamentelor cu executarea tragerilor de luptă.

„La finalul exercițiului, vehiculele militare implicate în aceste instruiri se vor deplasa de la poligon spre unitate. În acest context, îndemnăm cetățenii să se abțină de la distribuirea imaginilor cu tehnica militară în spațiul online, pentru a nu genera dezinformări”, se arată într-o declarație a Ministerului Apărării.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: