Transnistria: a început campania electorală pentru alegerea unui nou lider
Full Article 2 minutes read

Transnistria: a început campania electorală pentru alegerea unui nou lider

Pe 12 septembrie, în Transnistria a început campania electorală pentru alegerea noului lider al regiunii. Doi candidați și-au anunțat deja intenția de a participa, inclusiv actualul șef al administrației de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, care va pretinde la cel de-al doilea mandat. 

Vadim Krasnoselski a făcut anunțul despre intenția de a candida la funcția de lider al regiunii, duminică, 12 septembrie, în timpul unei vizite, alături de soția sa, la cetatea Tighina. Liderul de facto de la Tiraspol a mai declarat că, timp de 5 ani Transnistria a devenit „mai frumoasă, mai confortabilă, mai modernă, reușindu-se să se păstreze moștenirea strămoșilor”.

„Nu trebuie să te oprești la jumătate de drum, trebuie să mergi doar înainte. Consider că este datoria mea de a continua ce am început. Am decis să candidez la funcția de președinte, pentru că simt responsabilitate pentru începuturile inițiate și pentru continuarea lor cu succes”, a scris Krasnoselski pe canalul său de Telegram.

Tot duminică, și-a anunțat intenția de a candida la funcția de lider al regiunii transnistrene și Anatolii Dirun, care a publicat și un spot video. Din 2013, Dirun face parte din Mișcarea „Narodnoe Edinstvo” (Народное Единство).

„Pentru toți este evidentă criza economică catastrofală din republică. Ultimii 5 ani au demonstrat clar că sistemul monopolist de conducere nu este capabil să schimbe în bine viața cetățenilor”, și-a motivat Dirun intenția de a candida.

Amintim că, din 2016, Vadim Krasnoselski conduce administrația de la Tiraspol. Noul scrutin al liderului regiunii se va desfășura pe 12 decembrie. Potrivit legislației locale, pentru a fi înregistrați în cursa electorală, candidații trebuie să adune de la 2 la 3% din semnăturile numărului total al alegătorilor. În total, potrivit organelor electorale de la Tiraspol, în regiune sunt înregistrați 405 294 de oameni cu drept de vot.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: