„Ramura transporturilor se află pe cale de dispariție”. Transportatorii amenință că vor intra în grevă generală
Full Article 2 minutes read

„Ramura transporturilor se află pe cale de dispariție”. Transportatorii amenință că vor intra în grevă generală

Transportatorii amenință cu o nouă grevă. Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) informează despre depunerea unei petiții în adresa organelor centrale prin care se solicită modificarea de urgență a politicii bugetar-fiscale prin introducerea unor instrumente de stimulare financiar-fiscale pentru ramura transporturilor rutiere de pasageri. Suplimentar se solicită adoptarea unor măsuri de ordin administrativ îndreptate spre rezilierea contractului de parteneriat public-privat al patrimoniului gărilor de stat și stoparea abuzurilor organelor fiscale și de ocrotire a normelor de drept prin care se protejează businessul legat de concesionarea gărilor.

Transportatorii susțin că în cazul în care problemelor lor vor fi ignorate de autorități în continuare, vor intra în grevă generală.

„Este regretabil să menționăm că transportatorii din cauza indiferenței autorităților centrale și locale au fost nevoiți să organizeze cinci proteste într-o perioadă de aproximativ 1,5 ani. Și mai regretabil este că semnalul pe care ni l-au dat organele de stat, a fost că doar ca rezultat al protestelor funcționarii publici încep a căuta soluții reale pentru transportatori”, se arată într-un demers a APOTA.

Acum, potrivit asociației, ramura transporturilor se află pe o cale de dispariție, cu toate consecințele economice și sociale pe care le poate provoca această criză.

„Acest rezultat se datorează în primul rând lipsei unei politici coerente în ramură și mimarea suportului statului pentru diminuarea crizei pandemice”.

Din această cauză, ignorarea în continuare a problemelor din ramura transporturilor va provoca GREVA GENERALĂ a transportatorilor.

„Noi sperăm că la examinarea prezentului demers vom primi un alt semnal, din care să rezulte că și fără proteste vocea transportatorilor este auzită și se adoptă măsuri eficiente de susținere a
ramurii,” se mai arată în demers.

Potrivit Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto (APOTA), mai multe adresări către Guvern, Ministerul Economiei și Infrastructurii și Agenția Proprietății Publice au fost ignorate.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: