Transportatorii anunță un nou protest în centrul capitalei
Full Article 2 minutes read

Transportatorii anunță un nou protest în centrul capitalei

Transportatorii ies din nou la protest. De această dată, acțiunea va avea loc pe 7 octombrie în Piața Marii Adunări Naționale. Aceștia vor protesta față de „transformarea gărilor într-un subiect de stoarcere a banilor de la transportatori.”  

Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) a anunțat că a depus la Primăria Chișinău notificarea privind organizarea protestului.

Potrivit unui comunicat de presă al APOTA, mai multe adresări către Guvern, Ministerul Economiei și Infrastructurii și Agenția Proprietății Publice au fost ignorate.

„Contractul de PPP a gărilor auto a avut doar scopul de a fura imobilele care constituie gări și stații auto și care sunt amplasate în mun. Chișinău, mun. Bălți și alte aproape 30 de centre raionale precum și a crea o structură monopolistă care va incasa prin șantaj mijloace financiare de la transportatori,” se arată în anunțul APOTA.

APOTA se arată îngrijorată de riscul ca „Gara Centrală” din capitală să fie privatizată de către doi agenți economici.

„Inițial Guvernarea a solicitat rezilierea contractului de PPP și întoarcerea gărilor în proprietatea statului, dar după ce unul din beneficiarii acestui ”proiect” a devenit Alexandru Vîlcu, poziția organelor de stat s-a schimbat radical, iar ilegalitățile comise de așa-numitul partener privat se bucură de o protecție nemărginită din partea autorităților. În prezent de către Alexandru Vîlcu și Ghenadie Țepordei se pune temelia deposedării ramurii transporturilor de complexul de imobile care se numește ”Gara Centrală” amplasat pe o suprafață de aproximativ 2 ha în centrul Chișinăului”, scrie în notificarea APOTA.

Protestul va avea loc în Piața Marii Adunări Naționale, ora 11-00, data de 07 octombrie 2020.

Transportatorii anunță un nou protest în centrul capitalei
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: