Transportatorii ies la protest pe 22 decembrie. Aproximativ 100 de microbuze vor fi aduse în centrul capitalei
Full Article 2 minutes read

Transportatorii ies la protest pe 22 decembrie. Aproximativ 100 de microbuze vor fi aduse în centrul capitalei

Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) își exprimă solidaritatea cu acțiunile de protest inițiate și desfășurate de către Federația Națională a Fermierilor din Moldova și de către susținătorii acesteia. În acest sens, la Chișinău, pe 22 decembrie, transportatorii vor protesta în fața clădirii parlamentului. Tot în această săptămână, aceștia au promis că vor aduce aproximativ 100 de microbuze și le vor parca alături de tractoarele fermierilor, în centrul orașului. Acest lucru a fost anunțat pe 21 decembrie de către (APOTA).

După cum a menționat APOTA, transportatorii au decis să protesteze împotriva politicii fiscale adoptate pentru anul viitor. Aceștia se vor alătura protestului fermierilor din fața clădirii parlamentului din 22 decembrie.

APOTA a mai spus că săptămâna aceasta aproximativ 100 de microbuze vor fi parcate alături de tractoare în centrul orașului.

Amintim că, în centrul Chișinăului, pe 18 decembrie, transportatorii și reprezentanții sferei HoReCa s-au alăturat protestului fermierilor. Aceștia cer beneficii și compensații și o explicație a motivului pentru care parlamentul a adoptat în grabă proiectul policii fiscale. La aceste cerințe s-au adăugat și cele politice: demisia imediată a guvernului lui Ion Chicu, dizolvarea parlamentului și alegerile parlamentare anticipate. În acea zi, fermierii au anunțat un protest în masă la Chișinău pe 22 decembrie.

Menționăm că fermieri protestează de mai multe zile în centrul capitalei. Pe 16 decembrie, aceștia au venit cu tractoarele în fața clădirii legislativului, unde urma să se desfășoare ședința plenară. Între aceștia și poliție au izbucnit ciocniri violente, iar Inspectoratul General al Poliției susține că 4 polițiști au fost răniți.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: