Trecătorii pot cere apă în mijloacele de transport public și la corturile anticaniculă (FOTO)
Full Article 2 minutes read

Trecătorii pot cere apă în mijloacele de transport public și la corturile anticaniculă (FOTO)

Autoritățile municipale au dispus instalarea corturilor anticaniculă în locurile aglomerate din toate sectoarele capitalei. Oamenii vor putea cere apă și ajutor, în caz de necesitate. Totodată, pasagerii pot cere apă de la taxatori sau șoferi în mijloacele de transport public.

În locurile aglomerate din sectoarele capitalei sunt instalate corturi anticaniculă. Acestea vor funcționa în intervalul 11.00- 18.00. Oamenii pot cere apă și ajutor, în caz de necesitate.

Totodată, în transportul public din capitală, cetățenii pot solicita de la taxatori sau șoferi apă potabilă, în timpul călătoriei sau la stația terminus.

„Am cerut ca toate unitățile de transport public dotate corespunzător, să conecteze sistemul de aer condiționat. De asemenea, pentru a minimaliza impactul caniculei, în toate sectoarele capitalei, sunt stropite cu apă străzile și bulevardele principale, unde circulă transportul public. De asemenea, vor fi stropite aleile din parcuri și scuaruri”, a anunțat primarul capitalei Ion Ceban pe pagina sa de Facebook.

Pe perioada estivală, au fost redeschise şi cișmelele din Parcul „Valea Morilor”, scuarul Grădinii Publice „Ștefan cel Mare și Sfânt”,  Grădina Catedraleidex și în Parcul „Alunelul”.

Seriviciul Hidrometeorologic de Stat a emis un cod galben de caniculă valabil până pe 17 iulie în toată țara. Potrivit meteorologilor, temperatura maximă a aerului va atinge valori cuprinse între +33..+35°C.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: