Trei învinuite – trimise în judecată pentru exploatarea sexuală a unui tânăr și a unei minore
Full Article 2 minutes read

Trei învinuite – trimise în judecată pentru exploatarea sexuală a unui tânăr și a unei minore

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a anunțat pe 28 martie trimiterea pe banca acuzaților a trei tinere pentru obligarea unui tânăr de 19 ani și a unei fete de 16 ani să presteze, de comun, servicii sexuale bărbaților.

Potrivit documentării efectuate de ofițerii Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane, sub conducerea procurorilor PCCOCS,  învinuitele amenințau victimele cu alungarea din apartamentul în care le-au cazat, fără să le impună o taxă. Exploatarea sexuală avea loc într-un apartament din Chișinău, după ce învinuitele publicau anunțuri, pe internet. Sumele de 1000-1500 lei achitate victimelor de către clienți erau însușite de către învinuite, inclusiv pentru alimentație.

Acțiunile au avut loc în toamna lui 2021, atunci când învinuitele, domiciliate în Chișinău, au răspuns solicitării de ajutor a victimelor, care nu aveau posibilități de cazare. Mai precis, tânărul fusese alungat de acasă de către tatăl vitreg, în Chișinău, iar minora sosise din Dondușeni pe banii bunicii (părinții sunt decedați), fără ca aceasta însă să le cunoască pe tinerele învinuite. Tânărul și minora au beneficiat de consiliere psihologică calificată.

La solicitarea procurorilor PCCOCS, cele trei învinuite, care au vârstele cuprinse între 19 și 24 de ani, continuă să fie plasate sub arest preventiv, astfel încât acestea să nu se eschiveze din fața instanței de judecată, să nu distorsioneze cercetarea probelor și să nu influențeze părțile. În această perioadă, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale, acestea se prevalează de prezumția nevinovăției.

Potrivit legii, cea mai gravă din cele două infracțiuni comise (exploatare sexuală comercială în cazul tânărului și trafic de copii în cazul minorei) – traficul de copii – se pedepsește cu închisoarea de la 15 la 20 ani sau cu detențiune pe viață.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: