Trei moldoveni, reținuți în Bulgaria. Sunt suspecți de implicare în atentatul terorist din Istanbul
Full Article 2 minutes read

Trei moldoveni, reținuți în Bulgaria. Sunt suspecți de implicare în atentatul terorist din Istanbul

Polițiștii din Bulgaria au reținut cinci suspecți, care ar fi implicați în atentatul terorist, produs recent în Istanbul, Turcia. Trei dintre aceștia ar fi cetățeni ai Republicii Moldova, scrie presa bulgară. Responsabilii din cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrității Europene (MAEIE) deocamdată nu confirmă informația. 

Mai exact, cele cinci persoane au fost reținute pentru 72 de ore. Informațiile au fost confirmate de către purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale din Bulgaria, Siika Mileva.

Trei dintre suspecți sunt cetățeni ai Republicii Moldova, iar un bărbat și o femeie sunt de origine arabă. La moment, organele competente au depus o cerere pentru arestarea definitivă a acestora. Reținuții sunt învinuiți că l-au ajutat pe că autorul atacului de la Istanbul.

NM a încercat să confirme informațiile la MAEIE, însă responsabilii din cadrul instituției ne-au spus că deocamdată nu cunosc detalii, dar se vor informa și vor reveni.

Amintim că cel puțin 6 oameni au murit, iar peste 80 au fost răniți în urma unui atac terorist care s-a produs pe 13 noiembrie la Istanbul. Vicepreședintele Turciei a declarat că atentatul a fost provocat de o femeie.

Ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu a transmis un mesaj de compasiune omologului său turc, Mevlüt Çavuşoğlu. 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: