Trei moldoveni, surprinși la frontiera de stat cu certificate de vaccinare false. Cât ar fi costat un astfel de document?
Full Article 2 minutes read

Trei moldoveni, surprinși la frontiera de stat cu certificate de vaccinare false. Cât ar fi costat un astfel de document?

Unii cetățeni moldoveni refuză în continuare vaccinarea anti-Covid, iar pentru a evita carantina recurg la certificatele false de imunizare. Trei conaționali au fost surprinși la trecerea frontierei, pe sensul de intrare în Republica Moldova, cu certificate false de imunizare. Un bărbat a recunoscut că nu este vaccinat, iar certificatul l-ar fi procurat cu 160 de euro. În celelalte două cazuri, persoanele au refuzat să ofere declarații. Informația a fost prezentată pe 4 decembrie, de  Poliția de frontieră.

La verificarea acestora, s-a constatat că persoanele nici nu se aflau în țară la data imunizării, deși certificatele ar fi fost eliberate de instituții medicale autorizate din Republica Moldova.

Și în punctele de trecere ale frontierei de est au fost depistate acte cu indici vizibili de falsificare. Un ucrainean a prezentat un permis de conducere cu multiple elemente neveridice, iar un cetățean al Uzbekistanului a fost nevoit să-și procure alte două asigurări internaționale auto pentru a-și continua călătoria. Acestea au fost depistate de polițiștii de frontieră ca fiind nevalabile.

Audiați, ucraineanul a recunoscut că și-a perfectat permisul după ce și l-a pierdut pe cel autentic, fără a declara alte detalii. Celălalt șofer nu era în cunoștință de cauză despre cele depistate întrucât a preluat cărțile verzi de la compania la care activează.

Oamenii legii continuă cercetările sub aspectul de fals în acte oficiale, urmând a fi întreprinse măsurile legale ce se impun în privința persoanelor implicate.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: