UPDATE Trenul Chişinău-Bucureşti întârzie cu peste 6 ore. A rămas blocat la graniţa cu România din cauza zăpezii
Full Article 2 minutes read

UPDATE Trenul Chişinău-Bucureşti întârzie cu peste 6 ore. A rămas blocat la graniţa cu România din cauza zăpezii

Trenul cu ruta Chişinău – Bucureşti este blocat la graniţa cu România. Întârzierea este de 360 de minute, scrie presa din România. 

Trenul IRN 401 de la Chişinău are întârzieri de 6 ore, potrivit antena3.ro. Acesta este blocat la graniţa cu România din cauza zăpezii.

Câteva minute de întârziere sunt şi pentru trenurile ce vin dinspre Braşov, însă situaţia nu este atât de gravă, menționează sursa.

Numeroase drumuri naționale și județene din România au fost închise din cauza condițiilor meteo severe, iar autoritățile intervin de urgență pentru a salva oamenii blocați de zăpezi pe șosele.

UPDATE: NM a contactat reprezentanții Căii Ferate din Moldova. Aceștia au declarat că trenurile de pe direcția Chișinău-București și București-Chișinău au ajuns la destinație, din cauza zăpezii, cu o întârziere de peste o oră.

***

Din cauza ninsorilor puternice se circulă cu dificultate spre și dinspre România prin regiunea de nord și vest a frontierei de stat. Anunțul a fost făcut, în seara zilei de 5 aprilie, de către Serviciul Vamal al Republicii Moldova.

29 de drumuri naționale din România au fost închise, complet sau pe tronsoane, din cauza vremii. Mai mult de 400 de persoane au avut nevoie de ajutorul pompierilor. Acestea au rămas în autovehiculele blocate în drumurile înzăpezite. În Botoșani și Iași, care se află sub cod roșu, circulația este interzisă pe toate drumurile, iar copiii nu merg pe 6 aprilie la școală.

Și în nordul Republicii Moldova au căzut ninsori, iar unii șoferi au avut nevoie de ajutor pentru deblocarea mijloacelor de transport. Potrivit celor mai recente date, au solicitat intervenția salvatorilor un autocar școlar, cu 10 copii și 2 maturi, 4 automobile, precum și un microbuz de rută.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: