VIDEO Un autocar școlar din nordul Moldovei s-a blocat în nămeți. 12 elevi și 2 maturi au avut nevoie de ajutor
Full Article 2 minutes read

VIDEO Un autocar școlar din nordul Moldovei s-a blocat în nămeți. 12 elevi și 2 maturi au avut nevoie de ajutor

Salvatorii din Republica Moldova au intervenit în mai multe situații în nordul țării din cauza zăpezii. Un autocar școlar, cu 10 copii și 2 maturi, a rămas blocat. Totodată, de ajutorul salvatorilor au avut nevoie 4 automobile, precum și un microbuz de rută.

În după amiaza zilei de 5 aprilie, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) din nordul țării a intervenit pentru a efectua lucrări de deblocare și tractare a mai multor autovehicule blocate în zăpadă.

Astfel, pompierii au fost solicitați pentru a tracta un autocar școlar, care transporta mai mulți elevi și a rămas blocat în zăpadă pe traseul din satul Moșeni din raionul Râșcani. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 14:58. În autobuzul școlar se aflau 10 copii și 2 maturi.

În timp de 20 de minute, salvatorii au reușit deblocarea autovehicolului și tractarea acestuia spre o porțiune curată a traseului. Potrivit IGSU pasagerii autocarului nu au avut de suferit.

Tot aici, angajații Inspectoratului au tractat alte 4 automobile pe același traseu în care se aflau 8 persoane.

De asemenea, de ajutorul echipelor de pompieri a fost nevoie și în satul Borosenii Noi, unde salvatorii au tractat din zăpadă  un microbuz de rută fără pasageri.

 

În ultimele 24 de ore, salvatorii și pompierii IGSU au intervenit în 41 situații de risc.

Din cauza ninsorilor puternice se circulă cu dificultate spre și dinspre România prin regiunea de nord și vest a frontierei de stat. Anunțul a fost făcut, în seara zilei de 5 aprilie, de către Serviciul Vamal al Republicii Moldova. 29 de drumuri naționale din România au fost închise, complet sau pe tronsoane, din cauza vremii. Mai mult de 400 de persoane au avut nevoie de ajutorul pompierilor. Acestea au rămas în autovehiculele blocate în drumurile înzăpezite. În Botoșani și Iași, care se află sub cod roșu, circulația este interzisă pe toate drumurile, iar copiii nu merg pe 6 aprilie la școală.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: