Țuțu a fost amnistiat. Toți inculpații în dosarul „omorul din Codrii Orheiului” au scăpat de închisoare
Full Article 2 minutes read

Țuțu a fost amnistiat. Toți inculpații în dosarul „omorul din Codrii Orheiului” au scăpat de închisoare

Toți inculpații din dosarul crimei din Codrii Orheiului de acum 12 ani sunt în libertate și au fost scutiți de pedepse printr-o decizie a Curții de Apel Chișinău, scrie Ziarul de Gardă. Singurul inculpat care fusese anterior condamnat la 8 ani de închisoare a fost eliberat de pedeapsă din motivul „intervenirii prescripției tragerii la răspundere penală”. Iar alții patru, printre care și ex-deputatul democrat Constantin Țuțu, au fost eliberați de executarea pedepsei din motivul „intervenirii amnistiei” și, respectiv, al „intervenirii prescripției”. 

Potrivit sursei, Curtea de Apel Chișinău a decis pe 24 mai curent că toți inculpații din dosarul morții lui Alexei Veretca din Codrii Orheiului de acum 12 ani sunt – fie amnistiați, fie au fost eliberați de pedeapsă din motivul intervenirii termenului de prescripție. Decizia poate fi contestată cu recurs la Curtea Supremă de Justiție în termen de două luni.

Astfel, Ion Corcodel, singurul care a fost condamnat în acest dosar, dar și Vasile Cojocaru au fost eliberați de pedeapsă. Motivul – termenul de prescripție privind tragerea la răspundere penală. Sursa a menționat că fostul deputat democrat Constantin Țuțu, dar și prietenii săi, Oleg Pruteanu și Dmitri Colomeiciuc, au fost eliberați de executarea pedepsei din motivul „intervenirii amnistiei”.

Crima din Codrii Orheiului a avut loc pe 28 aprilie 2012, lângă restaurantul „Doi Haiduci”. Atunci un grup de persoane, printre care şi Constantin Ţuţu, devenit ulterior deputat, au participat la o altercație soldată cu focuri de armă şi cu decesul lui Alexei Veretca. După ce Ion Corcodel a recunoscut că a împușcat în victimă, procuratura a calificat acțiunele lui Oleg Pruteanu, Vasile Cojocaru și Constantin Țuțu drept act de huliganism. Avocatul părţii vătămate a cerut detenție pe viață pentru toți inculpații, achitarea unui prejudiciu moral în sumă de jumătate de milion de euro, plus încasarea unei pensii de întreținere a copilului minor în mărime de 3 000 de lei pe lună, începând cu data omorului lui Alexei Veretca și până la atingerea majoratului. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: