TV8: Grupul de pasageri controlat suplimentar la Aeroport, la întoarcerea din Turcia, ar fi participat la instruiri pentru a organiza destabilizări
Full Article 3 minutes read

TV8: Grupul de pasageri controlat suplimentar la Aeroport, la întoarcerea din Turcia, ar fi participat la instruiri pentru a organiza destabilizări

Noi detalii despre incidentul de la Aeroportul Chișinău cu pasagerii întorși din Turcia. Potrivit surselor TV8, aceștia au participat la instruiri, cu scopul de a provoca eventuale dezordini la protestele organizate de Partidul Șor în centrul Capitalei.

Solicitați pentru un comentariu reprezentanții Serviciului de Informații și Securitate (SIS) au declarat că instituția verifică informația cu privire la mai multe grupuri de cetățeni moldoveni, care ar fi participat la instruiri organizate peste hotare, în vederea acumulării deprinderilor de a crea dezordini în masă.

„Serviciul de Informații și Securitate, în scopul protecției securității naționale și a ordinii constituționale, verifică informația cu privire la mai multe grupuri de cetățeni ai RM care ar fi participat la instruiri organizate peste hotarele țării în vederea acumulării unor deprinderi de organizare a dezordinilor în masă și a altor acțiuni radicale menite să destabilizeze situația internă din Republica Moldova. La moment nu putem oferi mai multe detalii, dat fiind faptul ca acțiunile sunt în proces de realizare. De asemenea, reiterăm că în limita competențelor legale, Serviciul investighează orice elemente care atentează la securitatea națională, cu respectarea principiilor statului de drept”, au declarat reprezentanții SIS.

Cu o reacție la subiect a venit și Partidul „ȘOR”.

„Denunțăm în mod categoric orice acțiune violentă și cerem regimului, dar și presei controlate politic, să nu asocieze Partidul „Șor” cu scenarii de destabilizare, în care există doar interesul PAS, pentru a se menține prin forță la conducerea statului. Am demonstrat până acum că acțiunile pe care le organizăm sunt pașnice, la fel vom face și în continuare. Singurii care au provocat până acum blocaje și îmbrânceli au fost reprezentanții statului polițienesc, la indicația directă a regimului Sandu-PAS”, se menționează într-un comunicat de presă al formațiuni.

Amintim că, pe 6 martie, la Aeroportul Internațional Chișinău a izbucnit un conflict, după ce pasagerii unei curse Turcia-Moldova ar fi fost verificați suplimentar. Într-un final, pasagerii moldoveni au fost lăsați să între în țară, iar patru cetățeni străini au primit interdicție.

Pe 13 februarie, președinta Maia Sandu a anunțat că, sub aparența unor proteste pașnice, opoziția parlamentară ar planifica destabilizări care să forțeze schimbarea puterii de la Chișinău. Șefa statului a menționat că „în realizarea planului, autorii mizează pe mai multe forțe interne în special pe grupări criminale cum ar fi formațiunea ȘOR și toate derivatele ei, pe unii veterani, foști angajați ai forțelor de ordine și pe mai multe persoane cunoscute în legăturile lor cu Plahotniuc”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: