Ucraina: 99% dintre cadavrele exhumate la Izium prezintă semne de moarte violentă. Copii – printre victime
Full Article 3 minutes read

Ucraina: 99% dintre cadavrele exhumate la Izium prezintă semne de moarte violentă. Copii – printre victime

99 la sută dintre cadavrele exhumate vineri din groapa comună din Izium, regiunea Harkov, recent recucerită de la ruși, prezintă semne de moarte violentă. Declarații în acest sens au fost făcute de guvernatorul local, Oleg Sinegubov, pe canalul său de Telegram. Potrivit oficialului, printre victime se numără și copii, scrie Ukrainskaia Pravda.

„Din corpurile exhumate astăzi, 99% au semne de moarte violentă. Există mai multe cadavre cu mâinile legate la spate, iar o persoană este îngropată cu o frânghie în jurul gâtului. Evident, acești oameni au fost torturați și executați. Printre cei îngropați sunt și copii”, a precizat guvernatorul local, Oleg Sinegubov.

La rândul său, șeful departamentului de investigații al poliției din regiunea Harkov, Serghei Bolvinov, a declarat că 22 de civili morți, precum și 17 militari ai Forțelor Armate ale Ucrainei, au fost exhumați dintr-o groapă comună. Corpurile acestora urmează a fi examinate de medicii legiști.

„Unul dintre civilii morți era cu o frânghie în jurul gâtului și cu falangele deteriorate ale degetelor. Ancheta verifică versiunea torturii. Unul dintre soldați avea mâinile legate”, a spus Bolvinov.

Între timp, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că ONU își trimite misiunea în regiunea Harkov, pentru a examina groapa comună și dovezile adunate de ucraineni.

„Există deja dovezi clare de tortură, abuz asupra oamenilor. Mai mult, există dovezi că soldații ruși, ale căror poziții nu erau departe de acest loc, au tras în cei îngropați doar pentru distracție”, a declarat Volodimir Zelenski.

Potrivit președintelui Zelenski, în regiune au fost găsite și camere de tortură, în care erau torturați civili din orașele ocupate, încăperi în care erau ținuți oameni – chiar și străini.

„Rusia a repetat la Izium ceea ce a făcut la Bucha. Și acum tocmai am început să aflăm întregul adevăr despre ceea ce s-a întâmplat în această parte a regiunii Harkov”, a precizat Zelenski.

Amintim că, o groapă comună, cu aproximativ 440 de cadavre, a fost descoperită în orașul ucrainean eliberat de ruși – Izium, care se află în regiunea Harkov. Șeful poliției din Harkov susține că unii dintre cei uciși au fost împușcați, iar alții au murit în bombardamente. Între timp, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că Rusia trebuie să fie recunoscută drept stat terorist, iar cei vinovați să fie trași la răspundere pentru crimele comise pe teritoriul ucrainean.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: