Trei morți în urma unui atac rusesc în Dnipro. Rusia acuză Ucraina că a atacat cu drone maritime orașul Novorossiisk
Full Article 2 minutes read

Trei morți în urma unui atac rusesc în Dnipro. Rusia acuză Ucraina că a atacat cu drone maritime orașul Novorossiisk

Cel puțin trei oameni au murit, iar 18 au fost răniți în urma unui atac al armatei ruse asupra orașului Dnipro din Ucraina, informează, pe 3 iulie, publicația Ukrainskaya Pravda. De cealaltă parte, autoritățile ruse acuză Ucraina că a atacat cu drone maritime orașul Novorossiisk din regiunea Krasnodar, unde Rusia a transferat o parte din navele Flotei Mării Negre din Sevastopol, scrie The Moscow Times.

Publicația The Moscow Times relatează că Ucraina a atacat cu drone marine locul de evacuare a Flotei Mării Negre a Rusiei din Crimeea ocupată. Potrivit Ministerului Apărării al Rusiei, în noaptea trecută, în apele Mării Negre, au fost distruse două nave fără echipaj care se îndreptau spre Novorossiisk. Canalul de Telegram Shot, citând localnici, a relatat despre explozii dinspre mare, care au durat timp de 30 de minute.

Primarul din Novorossiisk, Andrei Kravcenko, a recomandat locuitorilor să nu iasă pe stradă, „mai ales pe faleză, în apropierea mării”. Între orele 02:41 și 04:22 a existat amenințarea unui atac al navelor fără echipaj în oraș, iar până la ora 09:00, militarii au verificat apele golfului.

În același timp, armata rusă a lansat dimineața drone Shahed asupra Ucrainei. Șeful administrației militare regionale din Harkov, Oleg Sinegubov, a anunțat la ora 04:50 că militarii ruși au lovit clădirea consiliului local din Borova. În urma atacului, un bărbat a murit, iar alte două persoane au fost rănite, relatează publicația hromadske. Forțele aeriene ale Ucrainei au declarat la ora 07:02 că un grup de drone „Shahed” a zburat dinspre sud peste regiunile Herson și Nikolaev și se îndreaptă spre regiunea Kirovograd. Mai târziu, departamentul a avertizat că un grup de drone de atac zboară în direcția Dneprului.

Ulterior, autoritățile ucrainene au anunțat că, în urma atacului asupra orașului Dnipro, au murit cel puțin 3 oameni, iar 18 au fost răniți. Printre victime este și un copil.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: