Ucraina așteaptă prima tranșă a ajutorului financiar european. Ursula von der Leyen: „UE va fi alături de voi”
Full Article 2 minutes read

Ucraina așteaptă prima tranșă a ajutorului financiar european. Ursula von der Leyen: „UE va fi alături de voi”

Preşedintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a avut pe 2 ianuarie o convorbire telefonică cu preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Cei doi oficiali au discutat despre prima tranșă de ajutor în valoare de 18 miliarde de euro promis de UE acestei ţări pentru a-i susţine finanţele în timp ce continuă războiul cu Rusia, relatează Agerpres

Zelenski i-a mulţumit Ursulei von der Leyen pentru sprijinul oferit şi a adăugat că-şi vor coordona împreună paşii pentru desfăşurarea unui summit Ucraina-UE.

„În prima mea conversaţie în acest nou an cu preşedintele Zelenski i-am transmis sprijinul meu din toată inima şi cele mai bune urări pentru 2023 populaţiei Ucrainei”, a scris Ursula pe Twitter.

Preşedinta Comisiei Europene a confirmat că UE va începe în curând să transfere Kievului sume din ajutorul de 18 miliarde de euro.

„UE va fi alături de voi alături de voi atât timp cât va fi nevoie. Susţinem lupta voastră eroică. O luptă pentru libertate şi împotriva agresiunii brutale”, a adăugat ea în acelaşi mesaj, amintind că UE ajută de asemenea Ucraina iarna aceasta „cu generatoare, becuri, adăposturi şi autobuze şcolare”, ca răspuns la atacurile ruseşti asupra infrastructurii energetice ucrainene.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: