Ucraina l-a dat în căutare pe Vitalii Ignatiev. Anterior, a fost citat la Serviciul de Securitate
Full Article 2 minutes read

Ucraina l-a dat în căutare pe Vitalii Ignatiev. Anterior, a fost citat la Serviciul de Securitate

Ucraina l-a anunțat în căutare pe responsabilul de „relații externe” al regiunii transnistrene, Vitalii Ignatiev, care este suspectat de atentat la unitatea teritorială a țării vecine. Ignatiev se află în căutare din data de 31 ianuarie, pentru că „se ascunde de organele de anchetă preliminară”. Informațiile au fost publicate pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne al Ucrainei. 

Menționăm că, pe 9 ianuarie, în ziarul guvernamental ucrainean a apărut informația că Ignatiev este citat la sediul Serviciului de Securitate al Ucrainei din Vinnița pentru a i se prezenta notificarea scrisă privind suspiciunea în comiterea unor infracțiuni. Acesta este bănuit de încălcarea art. 110 partea 1 din Codul Penal „încălcarea integrității teritoriale și inviolabilității”, care implică „apeluri publice la schimbarea granițelor Ucrainei”. De asemenea, el este suspectat de încălcarea art. 111-1 partea 6 „desfășurarea de activități de informare în cooperare cu statul agresor (Federația Rusă – n. r.)”.

Vitalii Ignatiev s-a născut pe 5 iulie 1980, în localitatea Bârzula, Ucraina. Acesta deține cetățenia Ucrainei. Din 2012 până în 2015 a fost membru al Comisiei Unificate de Control (CUC) din partea delegației transnistrene. Începând cu 2016, este șeful instituției care se ocupă de politica externă a regiunii transnistrene.

Precizăm că, pe 24 februarie 2022, armata rusă a invadat Ucraina.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: