Ucraina: Nava rusă care a primit înjurătura a fost lovită de rachete. Ce spune Rusia
Full Article 2 minutes read

Ucraina: Nava rusă care a primit înjurătura a fost lovită de rachete. Ce spune Rusia

Ucraina a anunțat pe 13 aprilie că a lovit cu rachete și a avariat nava flotei ruse din Marea Neagră „Moscova”. Purtătoarea de cuvânt a marinei ucrainene a confirmat că aceasta este nava care le-a cerut grănicerilor ucraineni să se predea și care a primit în replică o înjurătură. De cealaltă parte, autoritățile din Rusia spun că nava a fost serios avariată de o explozie, menționând că cea din urmă este din cauza unui incendiu la bordul crucișătorului, care a trebuit evacuat complet.

Anunțul cu privire la avarierea navei rusești a fost făcut de guvernatorul regiunii Odesa, Maxim Marcenko, pe Telegram. El a spus că „rachetele Neptun care păzesc Marea Neagră au provocat avarii serioase navei rusești. Glorie Ucrainei”.

Natalia Humeniuk, purtătoarea de cuvânt a marinei ucrainene, a confirmat că „Moscova” este nava de război care le-a cerut grănicerilor ucraineni de pe Insula Șerpilor să se predea și care a primit în replică o înjurătură, comunică site-ul ucrainean Suspilne News.

Agenția de presă rusă Tass, citând Ministerul Apărării de la Moscova, spune că nava din flota Mării Negre a fost serios avariată „ca rezultat al exploziei muniției de la bord, care a fost provocată de un incendiu”.

„Ca urmare a unui incendiu, muniția de pe bordul crucișătorului Moscova a explodat. Nava a fost serios avariată. Întreg echipajul a fost evacuat”, a comunicat Ministerul rus.

Totodată sursa a adăugat că autoritățile rusești investighează cauzele incendiului.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: