VIDEO Ucraina a anunțat distrugerea unei nave rusești în regiunea Odesa
Full Article 2 minutes read

VIDEO Ucraina a anunțat distrugerea unei nave rusești în regiunea Odesa

Kievul a anunțat pe 7 martie că o navă militară rusească a fost nimicită în regiunea Odesa. Primul a făcut anunțul purtătorul de cuvânt al Cartierului General Operațional al Administrației Militare Regionale Odesa, Serghei Bratciuk.

Vom distruge dușmanul. Cu o navă dușmană mai puțin”, a precizat Bratciuk.

Forțele militar-navale ale Ucrainei au confirmat scufundarea navei și au publicat un video. Partea rusă deocamdată nu a comentat informațiile.

Kievul nu a precizat detalii despre navă, câte persoane erau la bord și ce s-a întâmplat cu ele. Menționăm că din imagini nu este clar ce se întâmplă la bordul ambarcațiunii. Aceasta a fost făcută noaptea.

Atenție, limbaj licențios.

Pe 3 martie, la 20 de mile de Odesa s-a scufundat nava comercială HELT, sub pavilionul Panamei, care aparținea Estoniei. Cei 6 membri ai echipajului s-au salvat. Iar pe 25 februarie, în apele neutre ale mării Negre a fost lovită de un obuz nava MILLENIAL SPIRIT IMO (navă de tip Chemical Tanker), înmatriculată sub pavilionul Republicii Moldova. Echipajul navei era format din cetăţeni ai Federaţiei Ruse.

 

***

Pe 24 februarie, în jurul orei 5:00, Vladimir Putin a anunțat începerea operațiunii militare în Ucraina. Liderul de la Kiev Vladimir Zelenski a declarat stare de război în Ucraina.

Parlamentul de la Chișinău s-a întrunit seara în ședință și a votat pentru instituirea stării de alertă în Republica Moldova, pe o durată de 60 de zile. De atunci, în Republica Moldova au ajuns circa 250 de mii de refugiați ucraineni. Circa 100 de mii au rămas temporar în țara noastră. Pentru informații despre condițiile de intrare în Republica Moldova, linia verde pentru refugiați, dar și alte subiecte importante la acest subiect accesați pagina oficială a Guvernului.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: