Ucraina rupe legăturile diplomatice cu Rusia. Kievul anunță 40 de morți
Full Article 2 minutes read

Ucraina rupe legăturile diplomatice cu Rusia. Kievul anunță 40 de morți

Vladimir Zelenski a anunțat pe 24 februarie că Ucraina rupe legăturile diplomatice cu Rusia din cauza invaziei. Declarația a fost făcută în cadrul unui briefing. Administrația prezidențială a anunțat un bilanț de 40 de morți în urma operațiunii militare inițiate de Rusia.

Astfel, părțile renunță la comunicarea bilaterală diplomatică. Diplomații ruși și ucraineni își sistează colaborarea. Relațiile diplomatice dintre Kiev și Moscova pot avea loc doar prin intermediul țărilor intermediare.

În cadrul declarațiilor de presă, Zelenski a mai spus că ”tuturor doritorilor le vor fi eliberate arme”.

Ucraina a fost atacată din nord, est și sud. A fost atacată pe cale aeriană. Apărarea, armata lucrează. Solidaritatea națională este în acest moment principalul sprijin al statalității ucrainene”, a spus Zelenski.

Administrația de la Kiev a confirmat moartea a 40 de oameni până în acest moment.

Amintim că, pe 24 februarie, în jurul orei 5:00, Vladimir Putin a anunțat începerea operațiunii militare în Ucraina. Liderul de la Kiev Vladimir Zelenski a declarat stare de război în Ucraina. Potrivit presei, s-au produs mai multe explozii la Odesa, Kiev, Harkov, Dnepr și Kramatorsk.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat în această dimineață, începând cu ora 8.00, ședința Consiliului Suprem de Securitate, în legătură cu situația din Ucraina. Șefa statului a anunțat că Guvernul va solicita Parlamentului să declarare stare de urgență în Republica Moldova.

Solicit cetățenilor Republicii Moldova, care se află în vizită sau ședere în Ucraina, să se întoarcă acasă. Toate punctele de trecere a frontierei sunt deschise și funcționează în regim extins, cu echipe suplimentare”, a declarat șefa statului.

Spațiul aerian al Republicii Moldova rămâne închis începând cu ora 12:00.

***

Informații despre evenimentele din Ucraina, care se desfășoară chiar în aceste momente în LIVE Text NM Război în Ucraina. Principalele evenimente.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: