Ucraina va construi fabrici subterane de armament: anunțul lui Zelenski 
Full Article 2 minutes read

Ucraina va construi fabrici subterane de armament: anunțul lui Zelenski 

Ucraina intenționează să producă arme sub pământ. Țara vrea să construiască, în acest sens, fabrici subterane. Informația a fost comunicată de președintele ucrainean Vladimir Zelenski, relatează currenttime. Potrivit lui Zelenski, datorită producției proprii de arme, soldații se vor putea apăra chiar și atunci când livrările de la partenerii Ucrainei vor întârzia. 

„Vom începe să producem arme în subteran, pentru ca soldații ucraineni să se poată apăra chiar și atunci când livrările de la partenerii noștri vor întârzia”, a comunicat Zelenski.

Adjunctul ministrului Energiei din Ucraina Nikolai Kolesnik a spus că autoritățile ucrainene iau în calcul varianta amplasării în subteran nu doar a fabricilor, ci și a liniilor electrice care acum suferă serios din cauza atacurilor rusești. 

Între timp, a menționat sursa, în Ucraina se construiesc mai multe școli subterane –  în regiunile Zaporojie și Harkov. 

Pe 6 septembrie, secretarul american al Apărării Lloyd Austin a îndemnat Ucraina să-și sporească producția de arme. Înainte de aceasta, în luna mai, ziarul El Mundo a scris că în Ucraina a fost creată o rețea secretă de fabrici subterane pentru producția de muniție, vehicule blindate și drone. Sursele publicației declarau că unele întreprinderi au fost mutate complet în subteran, în timp ce altele au fost pur și simplu camuflate cu „decoruri uriașe”. Ziarul menționa că, datorită unor astfel de măsuri, Ucraina se așteaptă să devină mai puțin dependentă de aprovizionarea cu arme occidentale, iar în viitor acest lucru va face din țară un centru de producție de arme pentru nevoile Europei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: