UE a înghețat circa 23 de miliarde de euro din activele băncii centrale ruse
Full Article 2 minutes read

UE a înghețat circa 23 de miliarde de euro din activele băncii centrale ruse

Statele Uniunii Europene au înghețat aproximativ 23 de miliarde de euro din activele Băncii Centrale Ruse, informează Forbes.ro cu trimitere la Reuters. Este pentru prima dată când Bruxelles-ul face public cifrele.

Rusia a declarat public că sancțiunile occidentale au dus la înghețarea a aproximativ 300 de miliarde de dolari din activele băncii sale centrale la nivel global. Dintre aceste active înghețate, doar mai puțin de o zecime se află în UE, conform informațiilor pe care Comisia Europeană le-a colectat de la cele 27 de guverne membre, a declarat comisarul UE pentru Justiție, Didier Reynders, într-o conferință de presă.

El a spus că aproximativ 23 de miliarde de euro au fost înghețați în UE de la începutul războiului din Ucraina în februarie, o cifră care este depășită de cele 100 de miliarde de dolari înghețate de Statele Unite. În plus, țările UE au înghețat, de asemenea, aproximativ 10 miliarde de euro din active fizice, cum ar fi iahturi și vile, legate de oligarhi și oficiali cu legături cu Kremlinul, a spus Reynders.

Multe guverne ale UE au fost în mod tradițional precaute în aplicarea pe deplin a sancțiunilor UE, iar unele dintre ele au refuzat să spună public dacă au înghețat activele rusești.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: