UE: Moldova mai are potențial de a exporta de $1,12 miliarde. Produsele de care sunt interesați europenii
Full Article 1 minutes read

UE: Moldova mai are potențial de a exporta de $1,12 miliarde. Produsele de care sunt interesați europenii

Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova a comunicat ce ar putea exporta țara noastră în UE, în următorii patru ani. Băuturile alcoolice, îmbrăcămintea și semințele oleaginoase sunt câteva din produsele, cu cel mai mare potențial nerealizat de export, pe care Moldova le-ar putea exporta în UE.

Reprezentanții Delegației spun că țara noastră mai are potențial de realizare în UE de 56%: „Asta ar însemna încă $1,12 miliarde doar până în anul 2026”.

Astfel, în topul sectoarelor cu cel mai mare potențial nerealizat de export pentru următorii patru ani se regăsesc:

Mașinărie, electronice – $164,1 milioane;

Semințe oleaginoase – $158 milioane;

Îmbrăcăminte – $127 milioane;

Fructe – $101,4 milioane;

Băuturi alcoolice – $82,6 milioane.

UE: Moldova mai are potențial de a exporta de $1,12 miliarde. Produsele de care sunt interesați europenii

Facebook/European Union in the Republic of Moldova

Delegația mai spune că deși România rămâne cea mai valorificată piață de desfacere pentru Republica Moldova (64%), tot ea este cea care poate oferi producătorilor din Republica Moldova alte $222,6 milioane.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: