UE promite sprijin pentru vaccinarea anti-Covid, dar și asistență financiară. Ce a discutat Maia Sandu cu Ursula von der Leyen?
Full Article 3 minutes read

UE promite sprijin pentru vaccinarea anti-Covid, dar și asistență financiară. Ce a discutat Maia Sandu cu Ursula von der Leyen?

Președinta Maia Sandu continuă vizita oficială pe care o efectuează la Bruxelles. Aceasta a avut o întrevedere cu Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene.

Potrivit unui comunicat de presă, șefa statului a discutat cu oficialul european despre integrarea europeană, dar și despre accesul cetățenilor Republicii Moldova la vaccinul împotriva coronavirusului.

„Am discutat despre importanța accesului mai rapid la vaccinuri anti-Covid-19 pentru cetățenii Republicii Moldova și necesitatea de a asigura sistemul de sănătate cu echipament de protecție, despre importanța asistenței financiare pentru țara noastră în următorii ani, cât și cea a Parteneriatului Estic pentru apropierea noastră de valorile și standardele europene. Doamna Ursula von der Leyen ne-a asigurat că putem continua să ne bazăm pe toată susținerea din partea UE atât cu privire la vaccinarea cetățenilor noștri, cât și cu referire la asistența financiară continuă pentru a implementa reformele planificate”, a anunțat Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Un alt subiect abordat a fost situația gravă în care se află fermierii și întreprinderile mici și mijlocii din cauza pandemiei și secetei și despre modul în care pot fi ajutați să treacă peste criză.

„Am subliniat faptul că cetățenii Republicii Moldova mi-au oferit un mandat puternic anticorupție și că alegerea mea în calitate de Președinte este un prim pas spre consolidarea unei democrații cu adevărat europene a Republicii Moldova. După alegerile parlamentare anticipate și crearea unui guvern funcțional va fi posibilă implementarea reformelor pe care ni le-am planificat”, a mai scris Maia Sandu.

Am avut o întrevedere cu Ursula von der Leyen, Președinta Comisiei Europene, căreia i-am mulțumit în numele meu și al…

Publicată de Maia Sandu pe Luni, 18 ianuarie 2021

Președinta țării efectuează pe 17-19 ianuarie o vizită oficială la Bruxelles. Aceasta urmează să se întâlnească și cu Charles Michel, președinte al Consiliului European, Josep Borell, Înaltul Reprezentat al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, vicepreședinte al Comisiei Europene, Johannes Hahn, comisar European pentru Budget și Administrație, Didier Reynders, comisar European pentru Justiție, dar și Olivér Várhelyi, comisar European pentru Vecinătate și Politica de Extindere.

Pe de altă parte, în cadrul conferinței de presă din 18 ianuarie, fostul președinte al țării, Igor Dodon, a declarat că vizitele externe ale Maiei Sandu nu ar avea rezultate.

„Nu avem guvern, iar președintele se teme să-și asume responsabilitatea și face tot felul de show-uri pentru a-și acoperi această frică. Încearcă să-și acopere inacțiunile prin agenda politică externă, care, în mare parte, este fără rezultate”, a declarat Dodon.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: