Ultimatumul lui Dodon pentru Maia Sandu a expirat. PSRM va convoca Executivul politic
Full Article 2 minutes read

Ultimatumul lui Dodon pentru Maia Sandu a expirat. PSRM va convoca Executivul politic

Partidul Socialiștilor (PSRM) va întruni pe 11 martie Executivul politic, unde urmează să fie decis planul de acțiuni depășirea crizei politice în care se află. Acest lucru a fost anunțat pe 9 martie de serviciul de presă al partidului. Anterior, PSRM a cerut președintelui Maia Sandu să semneze un decret privind desemnarea unui candidat la funcția de prim-ministru propus de majoritatea parlamentară până pe 9 martie.

„PSRM constată cu regret că Președinția continuă să refuze dialogul propus de mai multe partide politice din Parlament, refuză în continuare să se conformeze Constituției și să pună în aplicare hotărârile Curții Constituționale. Acest comportament este unul care întrunește elemente clare de uzurpare a puterii de stat, atât dacă sunt privite prin prisma răspunderii penale, cât și prin cea politică. Având în vedere agravarea situației în țară și refuzul Președinției de a merge la dialog, PSRM va întruni joi Executivul politic, unde urmează să fie decis planul de acțiuni pentru salvarea țării din haosul politic, sanitar, social și economic în care se află,” au menționat socialiștii, spunând că aceste acțiuni urmează a fi prezentate public, pe 11 martie, după ședința executivului politic.

Amintim că pe 1 martie, PSRM a cerut președintelui și tuturor fracțiunilor parlamentare să organizeze un dialog constructiv pentru a forma un guvern și ulterior să organizeze alegeri parlamentare anticipate în 2021. Președintele PSRM, Igor Dodon, a declarat atunci că, în cazul în care Sandu nu semnează un decret privind desemnarea unui candidat la funcția de prim-ministru propus de majoritatea creată pentru acest lucru în parlament până pe 9 martie, „consiliul republican se va întruni și va da comitetului executiv al PSRM un mandat la alte acțiuni.” „Nu vom spune cui, pentru a nu dăuna dezvoltării constructive a evenimentelor, dar președintele poate deveni din nou o figură decorativă, așa cum era înainte de 2016. Dacă totul merge pe calea blocării, nu avem altă soluție”, a spus Dodon.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: