Ultimul salariu primit de angajații Căii Ferate a fost pentru luna martie: restanțele depășesc suma de 130 mln lei
Full Article 2 minutes read

Ultimul salariu primit de angajații Căii Ferate a fost pentru luna martie: restanțele depășesc suma de 130 mln lei

Criza financiară de la Calea Ferată din Moldova (CFM) continuă. Angajaţii şi-au primit salariile abia pentru luna martie. În total, restanţele salariale la această întreprindere depăşesc 130 de milioane de lei. Precizarea a fost făcută de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, care susţine că se caută soluţii pentru această problemă. 

Acuma din câte cunosc se închide luna martie. Deci ce putem spune foarte clar este că nu se acumulează datorii suplimenatre la salarii. Rămân aceleaşi patru luni care nu au fost achitate şi care se trag încă de anul trecut, iar aproape în fiecare lună oamenii îşi primesc un salariu lunar şi compania face tot posibilul ca împreună cu APP-ul ca să găsească soluţii”, a declarat Andrei Spînu, transmite TVR Moldova.

Directorul Agenţiei Proprietăţi Publice, Roman Cojuhari, a declarat anterior că pentru a echilibra situaţia financiară a căii ferate mai multe bunuri ale întreprinderii urmează să fie scoase la licitaţie, iar din banii obţinuţi se vor achita salariile.

Criza financiară la CFM s-a acutizat odată cu începutul războiului din Ucraina, care a provocat scăderea fluxului de mărfuri. În prezent, salariul mediu lunar al unui angajat la Calea Ferată este de opt mii de lei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: