„Un act odios de agresiune”. Maia Sandu, despre atacul rușilor asupra hipermarketului din Harkov 
Full Article 2 minutes read

„Un act odios de agresiune”. Maia Sandu, despre atacul rușilor asupra hipermarketului din Harkov 

Președinta Maia Sandu a numit atacul rușilor asupra hipermarketului din Harkov, în care se aflau circa 200 de vizitatori, „un act odios de agresiune”. Șefa statului a spus, din numele țării, că Republica Moldova condamnă acest „atac brutal asupra civililor nevinovați și își exprimă o solidaritate neclintită cu Ucraina”. 

„Lovitura rusă asupra unui centrul comercial din Harkov, plin cu sute de oameni, inclusiv copii, este un act odios de agresiune. Moldova condamnă acest atac brutal asupra civililor nevinovați și își exprimă o solidaritate neclintită cu Ucraina”, a menționat președinta Maia Sandu pe o rețea de socializare. 

Între timp în Ucraina s-a anunțat că numărul morților, după atacul armatei ruse asupra hipermarketului din Harkov, a ajuns la 16. 

Amintim, mai mulți oameni au murit și circa 43 au suferit răni după un atac al armatei ruse asupra hipermarketului „Epicentru” din Harkov. Lovitura a fost efectuată sâmbătă, pe 25 mai, când în interiorul hipermarketului de construcții se aflau circa 200 de vizitatori. Printre morți se numără lucrătorii hipermarketului. 16 persoane sunt date dispărute. Președintele ucrainean a numit atacul de la Harkov „o altă manifestare a nebuniei ruse”, pentru că „numai nebunii precum Putin sunt capabili să omoare și să terorizeze oameni atât de josnic”. Detalii AICI. Agenția rusească TASS a scris, cu referire la surse, că în centrul comercial Epicentru „se afla un depozit militar și un post de comandă al forțelor armate ucrainene”, relatează kommersant.ru. Potrivit sursei, Ministerul rus al Apărării nu a confirmat atacul. 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: