FOTO S-au pornit în vacanță, dar au ajuns la spital. Un autocar cu 72 de moldoveni la bord, implicat într-un grav accident, în România
Full Article 3 minutes read

FOTO S-au pornit în vacanță, dar au ajuns la spital. Un autocar cu 72 de moldoveni la bord, implicat într-un grav accident, în România

Un autocar cu 72 de cetățeni ai Republicii Moldova la bord a fost implicat într-un grav accident rutier, în județul Brăila, România. Cel puțin 22 de persoane au fost rănite, anunță autoritățile române, citate de agenția Agerpres. Potrivit sursei, victimele au între 11 și 78 de ani.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Brăila anunță că tragicul accident s-a produs în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 00:10. Șoferul autocarului, de origine bulgar, în vârstă de 47 de ani, ar fi lovit o semiremorcă ce se afla pe partea carosabilă, semnalizată corespunzător. În autocar se aflau 72 de persoane, toți cetățeni ai Republicii Moldova, mai precizează sursa citată. Digi24 scrie că cetățenii moldoveni mergeau în vacanță, în Bulgaria.

„TIR-ul mai fusese implicat și ieri într-un accident. Pentru că remorca este încărcată cu cereale, nu a putut fi dusă de la fața locului, așa că a fost trasă pe marginea drumului, dar semnalizată urmând ca azi să fie dusă din zonă”, a spus reprezentanta centrului Infotrafic, Dalia State.

În urma accidentului, a fost activat planul roșu de intervenție de către ISU Brăila. 22 de persoane, rănite în accident, au fost transportate pentru îngrijiri medicale în instituțiile medicale din zonă. Printre victime se numără o minoră de 11 ani, bărbați și femei, cu vârstele de până la 78 de ani. „Au prezentat politraumatisme cranio-cerebrale, plăgi la membre, fracturi, dureri în diferite zone ale corpului”, precizează ISU Brăila.

Ceilalți pasageri au fost găzduiți la căminul cultural din Bărăganu.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero.

Pe acest caz a fost deschis un dosar penal. Oamenii legii continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

UPDATE: Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) anunță că în autocarul înmatriculat în Republica Moldova se aflau, în total, 73 de persoane. În urma impactului cu remorca unui TIR, care staționa pe acostament, 19 persoane, dintre care o minoră de 11 ani, au avut de suferit. La moment, 6 persoane sunt internate la Spitalul Județean din Brăila, în timp ce alte 3 persoane sunt internate la Spitalul Județean din Galați. Două persoane sunt supuse investigațiilor. Persoanele internate se află în stare satisfăcătoare”.

Potrivit sursei citate, ceilalți pasageri au fost cazați la Căminul Cultural din Bărăganu, localitatea unde a avut loc accidentul. Acestora li s-a oferit apă și mâncare.

UPDATE: Moldovenii implicați în tragicul accident rutier în județul Brăila din România, cazați în căminul cultural din Bărăganu, au fost preluați de un alt autocar care îi transportă spre locul destinației – Bulgaria. Informația a fost confirmată de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE). Potrivit sursei, nouă din cei 73 de pasageri rămân, în continuare, în spital.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: