Un avocat și un procuror. Cine sunt candidații care se vor lupta pentru fotoliul de șef al Procuraturii Generale
Full Article 1 minutes read

Un avocat și un procuror. Cine sunt candidații care se vor lupta pentru fotoliul de șef al Procuraturii Generale

Doi candidați intră în lupta pentru fotoliul de șef al Procuraturii Generale. Este vorba de avocatul Ilie Rotaru și procurorul Igor Demciucin, anunță Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) după ce a încheiat etapa de recepționare a dosarelor pentru această funcție.

Amintim că CSP a anunțat concurs pentru selectarea candidatului la funcția de procuror general pe data de 23 octombrie, curent. Termenul limită pentru depunerea dosarelor de concurs a fost stabilit – 22 noiembrie, curent.

Astfel, Consiliul Superior al Procurorilor anunță că etapa pentru depunerea dosarelor de concurs a luat sfârșit, fiind înregistrate 2 dosare, după cum urmează:

  • Ilie Rotaru – avocat;
  • Igor Demciucin – procuror.

Regulamentul privind modul de organizare și desfășurare a concursului pentru selectarea candidatului la funcția de Procuror General poate fi accesat aici.

Amintim că funcția de procuror general a rămas vacantă după ce Alexandr Stoianoglo a fost reținut, iar activitatea acestuia – evaluată de o comisie specială. Raportul comisiei a permis suspendarea lui Stoianoglo din funcție, iar ulterior – demiterea prin decret prezidențial. În această perioadă, funcția de procuror general a fost asigurată de Ion Munteanu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: