Un bărbat din Rusia a fost condamnat la închisoare pentru că a refuzat să lupte în Ucraina
Full Article 2 minutes read

Un bărbat din Rusia a fost condamnat la închisoare pentru că a refuzat să lupte în Ucraina

O instanță de judecată din peninsula rusă Kamceatka l-a condamnat la un an și 8 luni de închisoare pe un bărbat pentru că a refuzat să lupte în Ucraina, scrie Sibiri.realii.

Publicația menționează că locuitorul orașului Petropavlovsk-Kamceatski a fost condamnat în temeiul articolului privind refuzul de a participa în acțiuni militare și de luptă.

„El a refuzat să meargă în zona de luptă, în pofida mobilizării anunțate în țară. Potrivit instanței, militarul a încălcat dispoziția Forțelor Armate Ruse, precum și „normele de drept disciplinar” ale armatei ruse”, comunică publicația.

Astfel, instanța l-a condamnat la un an și opt luni de închisoare. Se precizează că apărarea a depus deja un recurs la o instanță superioară.

***

Mobilizarea în Rusia a fost anunțată pe 21 septembrie 2022.

Pe 28 noiembrie, ministrul rus al Apărării Serghei Șoigu a informat, în cadrul unei întâlniri cu președintele Vladimir Putin, că a fost convocat numărul planificat de rezerviști – 300 de mii de oameni.

„Expedierea cetățenilor chemați la mobilizare a fost finalizată. Sesizarea cetățenilor a fost oprită și nu sunt planificate sarcini suplimentare. Ordinul înaintat de dumnevoastră – 300 de mii de oameni – a fost îndeplinit. Nu sunt planificate sarcini suplimentare”, a anunțat Șoigu. Șoigu a spus că pe viitor, comisariatele militare vor continua să accepte doar voluntari și contractori.

Pe 3 decembrie, purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitrii Peskov a anunțat că procesul de mobilizare din Federația Rusă a luat sfârșit.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: