Un bărbat din Strășeni a fost găsit în comă, după ce s-a intoxicat cu monoxid de carbon, de la o sobă defectă
Full Article 2 minutes read

Un bărbat din Strășeni a fost găsit în comă, după ce s-a intoxicat cu monoxid de carbon, de la o sobă defectă

Un bărbat în vârstă de 62 de ani a fost la un pas de moarte, după ce s-a intoxicat cu monoxid de carbon. Cazul a fost înregistrat în dimineața de 4 noiembrie în localitatea Chirianca, raionul Strășeni. Bărbatul a fost găsit în stare inconștientă în propria casă, de către un coleg de serviciu, care a apelat serviciile de urgență.

Persoana intoxicată a fost preluată de o echipă de medici, în stare gravă, în comă de gradul I. Bărbatul a fost resuscitat în drum spre spital. După ce a fost internat, bărbatul și-a revenit și conform datelor recepționate ulterior, în prezent, viața acestuia este în afara oricărui pericol.

Pentru cercetarea cazului, la fața locului a intervenit o echipă de pompieri. Angajații IGSU au stabilit că în locuință nu s-a produs un incendiu, iar victima s-ar fi intoxicat cu monoxidul de carbon emanat în urma defecțiunii sobei.

În acest context, IGSU atenționează populația despre necesitatea respectării regulilor antiincendiare în perioada rece a anului. Cetățenii sunt rugați să verifice sobele și căile de evacuare a fumului înainte de utilizare. Pentru evitarea incendiilor și cazurilor de intoxicație cu monoxid de carbon, încăperile încălzite cu sobe trebuie să fie aerisite, iar focul trebuie să fie stins pe durata nopții.

Mai mult, este indicat ca persoanele să nu aprindă focul în sobe cu lichide ușor inflamabile, dar și să îndepărteze lucrurile ușor inflamabile din preajma instalațiilor de încălzit. De la începutul anului 2021, 43 persoane au suferit intoxicații cu monoxid de carbon. 7 dintre ele și-au pierdut viața.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: